Bullpadel Padel Rackets

Gepubliceerd apr. 27, 22
6 min read

Hesacoregrip

Padel is een racket- en balsport. Het wordt altijd met vier spelers gespeeld, waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het is een mix van tennis en squash. Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt.

De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien een van de wanden. Dit zorgt voor langere rally's. Dit betekent ook dat tactiek belangrijker is dan kracht, aangezien de bal steeds kan terugkeren. De sport wordt zowel recreatief als competitief beoefend. Padelspelers zijn over het algemeen lid van een padelclub, die dan is aangesloten bij een padelfederatie.

Wat Is Padel

De bedenker van padel, Enrique Corcuera, was een rijke zakenman. Hij had thuis niet genoeg plaats om een tennisterrein te laten plaatsen, dus bedacht hij een soortgelijke sport. Hij bakende een terrein van 10 bij 20 meter af met 3 tot 4 meter hoge muren. Een net scheidde beide zijden.

Elk van de twee speelhelften is verdeeld in drie vlakken: een achtervlak en twee voorvlakken (servicevlakken). De lijn tussen de twee helften heet de middellijn en de achterste lijn heet de basislijn, vaak ook baseline genoemd. Het veld en de vakken worden gescheiden door witte lijnen, die deel uitmaken van het speelveld.

Bullpadel Padel Racket Kopen

Aan beide laterale zijden is er een 12 meter lange rastering (metaal), met aan minimum een zijde een deur in het midden - blauwe padeltassen. De ondergrond waarop gespeeld wordt, bestaat meestal uit kunstgras maar niet met lange sprieten, maar er kan ook op beton of gravel gespeeld worden. Padel wordt meestal zonder scheidsrechter gespeeld.

Zoals bij tennis en badminton is de lijn deel van het veld. Raakt de bal de lijn, dan is deze dus goed. De eerste opslag wordt vanaf de rechterkant geslagen en wordt daarna afwisselend van links en rechts geslagen. De opslag gebeurt onderhands nadat men de bal één keer laat stuiteren achter de opslaglijn.

Babolat Padel Racket Kopen

De serveerder moet met één voet op de grond blijven staan. Die voet mag hierbij de opslaglijn niet overschrijden of raken. De opslag moet - zonder het net te raken - direct in het diagonaal gelegen servicevak van de tegenstander stuiteren. De bal mag daarna de wand raken, maar niet het hekwerk.

Raakt de bal de lijn, dan is de bal dus goed. De serveerder krijgt twee pogingen (padelbaan afmetingen). Als de bal bij een opslag het net raakt en daarna in het servicevak van de tegenstander landt, geldt dit niet als een poging, maar wordt de opslag opnieuw genomen. De bal moet eerst stuiteren voordat de ontvanger terug mag slaan.

Beste Padel Ballen Kopen

De ontvanger kan kiezen om de bal terug te spelen voordat of nadat de bal de wand heeft geraakt. De opslag rouleert per game. Bij dubbel is het afwisselend iemand van het ene team en iemand van het andere team. Dit blijft wel steeds dezelfde volgorde. Na de opslag zijn de lijnen niet meer van belang.

De ontvanger mag de bal volleren of eenmaal op de grond laten stuiteren. Padel racket kopen, licht en wendbaar. Na de stuiter mag de bal de wand of het hekwerk een of meerdere keren raken, voordat hij teruggespeeld wordt - Padel racket online kopen. Er mag tegen de eigen wand gespeeld worden om zo de bal over het net te krijgen.

Padel Banen

Als de bal via het speelveld over de wanden wordt geslagen is het punt voor de aanvaller. Spelers mogen echter het speelveld verlaten om de bal over de wanden terug op het veld van hun tegenstander te slaan. In het uitzonderlijke geval dat de bal perfect in de hoek tussen de wand en de grond (beter gekend als 'rate') terechtkomt is de rally ongeldig en moet deze opnieuw gespeeld worden.

Adidas PadelracketsWat Is Hybrid Padel Racket
HesacoregripWil Je Een Padel Racket Kopen? Let Hier Vooral Op

Bij deuce moeten twee opeenvolgende punten worden gescoord om de game te winnen. Na een oneven aantal games wisselen de spelers van kant. Afhankelijk van de competitieformule speelt men naar twee of drie gewonnen sets. Een set wordt gewonnen door het team dat als eerste zes games wint, met twee games verschil.

Padel Racket Kopen! - Badminton

Padel wordt gespeeld met een bal, gelijkend op die van tennis. Een padelbal is lichter en kleiner dan de reguliere tennisbal. De druk in een padelbal ligt tussen 1,78 en 2,01 bar. De druk is lager dan in een tennisbal, een padelbal beweegt daardoor trager. Na een val vanaf 254 cm hoogte op een harde ondergrond moet de bal 135 tot 145 cm stuiten.


Padel op Wikipedia


Sommige rackets kunnen ook gemaakt zijn van carbon of fiber. Het bevat een ongelimiteerd aantal gaten en een koord om het racket aan de pols vast te maken. Het racket heeft een maximale lengte van 45,5 centimeter en een maximale breedte van 26 centimeter. Rackets kunnen variëren in vorm, gewicht en basismateriaal.

Wat Is Sweet Spot Padel

Er zijn drie basisvormen: Diamantvorm: voor gevorderde spelers, de sweetspot zit hoger, wat gemakkelijker is om de bal harder te slaan. Traanvorm: voor medium tot gevorderde spelers, de sweetspot zit ook tamelijk hoog. Rond: voor beginnende spelers, de sweetspot is relatief groot en bevindt zich in het midden. Zo is een racket met deze vorm het gemakkelijkst te gebruiken.

Een bepaalde slag zal resulteren in een grotere impuls als de bal het racket op de sweetspot raakt. Zoals in tennis en squash speelt gewicht ook een rol. Padelrackets wegen tussen de 365 en 396 gram. Er is geen officieel gewicht voor padelrackets en dus zijn er veel verschillen in gewicht te vinden.

Beste Padelracket Vrouwen

Het makkelijke bewegen en de lichte weerstand van een licht racket is ideaal voor beginners. Zwaardere rackets hebben meer massa waardoor het mogelijk is om meer kracht over te brengen. Het nadeel van een zwaarder racket is dat het de reactietijd aan het net kan beïnvloeden - Padel: Welk materiaal heb ik allemaal nodig?. Een racket is meestal tussen de 36 en 38 millimeter dik.

Padeldiscount.nl

Phone: +31652308970
Email: Info@padeldiscount.nl
Padelballen

Daar hebben ze een twaalfde plaats gehaald op 16 ploegen. Ze hielden zo landen als Nederland en Canada achter zich. Tom De Sutter is een Belgische voormalig beroepsvoetballer en speelt padel. Beste padel racket vrouwen. In 2015 opende hij te Brugge zijn eerste padelclub. Demonstratie van Padel op Plein 1944 in Nijmegen (2018) De eerste banen in Nederland werden gebouwd in Vijfhuizen en Spijkenisse.

Adidas Padelracket

In 2014 kwalificeerde Nederland zich voor het WK teams in Mallorca. Zij behaalden uiteindelijk een 14e plaats van de 16 deelnemende landen. In 2018 vaardigde Nederland zowel bij de vrouwen als de mannen een team voor de landenwedstrijd als ook verschillende dubbels af naar de WK in Paraguay - Beste padelracket kopen. Er werden geen medailles gehaald. Top-3 beste padel racket 2022 review.

Stiptheid: Wedstrijden volgen elkaar op zonder vertraging – de tijden die worden aangegeven op de wedstrijdschema’s worden hierbij in acht gehouden. Het tijdstip van de wedstrijd wordt ruim op voorhand gepubliceerd en de spelers zijn verplicht zichzelf te informeren. De volgorde van de wedstrijden kan niet worden gewijzigd zonder toestemming van de scheidsrechter van het toernooi.

Head Evo Sanyo Padel RacketGedrag en discipline:Spelers gedragen zich beleefd en met respect tegenover anderen gedurende een wedstrijd, of ze nu zelf spelen of niet. Dit geldt ook voor coaches: sancties die worden gegeven aan de toeschouwers kunnen worden overgedragen op de spelers. Wedstrijdomgeving:Spelers mogen de aangegeven zone tijdens een wedstrijd niet verlaten (ook niet in de warming-up) zonder de toestemming van de scheidsrechter.

Navigation

Home

Latest Posts

De Beste Hoogwaardige Fitness Toestellen

Published Aug 20, 22
6 min read

Afmeting Padelbaan

Published Aug 07, 22
6 min read

Padel

Published Jul 22, 22
7 min read